Lt 004 02. 04. 07 Instituti NdertimitYüklə 61.74 Kb.
tarix21.04.2016
ölçüsü61.74 Kb.


E vlefshme deri me 02.04.2011
LT 004 02. 04. 07


Instituti Ndertimit

Laboratori i testimeve kimike të lëndëve të para dhe produkteve për

ndërtim (çimento) (seksioni nr.1°)

Laboratoti i testimeve fiziko-mekanike te marialeve lidhëse për ndërtim (seksioni nr. 3b)


Lista e analizave per te cilat akreditimi eshte i vlefshem
1 Për seksionin e laboratorit të testimeve fiziko-mekanike të materjaleve lidhëse për ndërtim (çimento, gëlqere, llaç, allçi, stuko, kollë etj) (identifikuar në sistemin e menaxhimit seksioni nr. 3b)
Materiali/ Produkti/ Matrica, të testuar


Emërtimi i provës/ vetia e matur


Fusha e matjes dhe/ose i provës (1)

Teknika e provës (2)

Standardi/Metoda e provës

Shënime, ndryshime, rishikime

1

Çimento e zakonshme sipas SSH EN 197-1

Përcaktimi i rezistencave mekanike sipas SSH EN 196-1

Përcaktimi i rezistencave në përkulje (2, 7 dhe 28 ditore)

Testime mekanike

0-15 kN


--

SSH EN 196-1:2006

Pika 9.2
2

Çimento e zakonshme sipas SSH EN 197-1

Përcaktimi i rezistencave mekanike sipas SSH EN 196-1

Përcaktimi i rezistencave në shtypje (2, 7 dhe 28 ditore)

Testime mekanike

0-250 kN


--

SSH EN 196-1:2006

Pika 9.3
3

Çimento e zakonshme sipas SSH EN 197-1

Përcaktimi i ngurtësimit të çimentos (i kohës së fillimit dhe mbarimit të ngrirjes)

sipas SSH EN 196-3

Testime fizike

minuta sipas rastit


--

SSH EN 196-3:2006

Pika 6.2 dhe 6.3
4

Çimento e zakonshme sipas SSH EN 197-1

Përcaktimi i qëndrueshmërisë së çimentos sipas SSH EN 196-3

Testime fizike

0-20 mm


--

SSH EN 196-3:2006

Pika 7
5

Çimento e zakonshme sipas SSH EN 197-1

Përcaktimi i konsistencës standarde të çimentos

sipas SSH EN 196-3

Testime fizike

-


--

SSH EN 196-3:2006

Pika 5
6

Çimento e zakonshme sipas SSH EN 197-1

Përcaktimi i imtësisë

sipas SSH EN 196-6

Metoda nëpërmjet sitisjes në gjëndje të thatë.

Testime fizike

0.09-0.2 mm


--

SSH EN 196-6:1999

Pika 3
7

Çimento e zakonshme sipas SSH EN 197-1

Përcaktimi i imtësisë sipas SSH EN 196-6 Nëpërmjet përcaktimit të sipërfaqes specifike me anë të metodës së përshkueshmërisë së ajrit (Blaine)

Testime fizike

Saktësi 10 cm2/g


--

SSH EN 196-6:1999 Pika 4
8

Çimento e zakonshme sipas SSH EN 197-1

Përcaktimi i masës specifike

(densitetit)

Testime fizike

2.0 - 4.0 g/ cm3

(Saktësi 0.01 g/cm3)


--

SSH EN 196-6:1999

Pika 4.5.3
9

Çimento e zakonshme

Përcaktimi i masës vëllimore në gjëndje të shkrifët.

Testime fizike

= 1 dm

--

SSH 503-2-1987

2 Për seksionin e laboratorit të testimeve kimike të lëndëve të para dhe produkteve për ndërtim (identifikuar në sistemin e menaxhimit seksioni nr.1a)

Materiali/ Produkti/ Matrica, të testuar


Emërtimi i provës/ vetia e matur


Fusha e matjes dhe/ose i provës (1)

Teknika e provës (2)

Standardi/Metoda e provës

Shënime, ndryshime, rishikime

1

Çimento e zakonshme dhe përbërësit* e saj sipas SSH EN 197-1

Përcaktimi i humbjes në kalcinim (H/K)

Testime kimike

0 – 50 %

Gravimetri

SSH EN 196-2:2006

Pika 7
2

Çimento e zakonshme dhe përbërësit* e saj sipas SSH EN 197-1

Përcaktimi i përmbajtjes së sulfateve SO3

Testime kimike

0 – 6 %

Gravimetri

SSH EN 196-2:2006

Pika 8
3

Çimento e zakonshme dhe përbërësit* e saj sipas SSH EN 197-1

Përcaktimi i mbetjeve të patretshme

Testime kimike

0 – 80 %

Gravimetri

SSH EN 196-2:2006

Pika 9; pika 10
4

Çimento e zakonshme dhe përbërësit* e saj sipas SSH EN 197-1

Përcaktimi i përmbajtjes së SiO2

Testime kimike

0 – 98 %

Gravimetri

SSH EN 196-2:2006

Pika 13.5
5

Çimento e zakonshme dhe përbërësit* e saj sipas SSH EN 197-1

Përcaktimi i përmbajtjes së Fe 2O3

Testime kimike

0 – 20 %

Volumetri

kompleksometri

SSH EN 196-2:2006

Pika 13.10
6

Çimento e zakonshme dhe përbërësit* e saj sipas SSH EN 197-1

Përcaktimi i përmbajtjes së Al 2O3

Testime kimike

0 – 70 %

Volumetri

kompleksometri

SSH EN 196-2:2006

Pika 13.11
7

Çimento e zakonshme dhe përbërësit* e saj sipas SSH EN 197-1

Përcaktimi i përmbajtjes së CaO

Testime kimike

0 – 70 %

Volumetri

kompleksometri

SSH EN 196-2:2006

Pika 13.14
8

Çimento e zakonshme dhe përbërësit * e saj sipas SSH EN 197-1

Përcaktimi i përmbajtjes së MgO

Testime kimike

0 – 10 %

Volumetri

kompleksometri

SSH EN 196-2:2006

Pika 13.15
9

Çimento e zakonshme dhe përbërësit* e saj sipas SSH EN 197-1

Përcaktimi i përmbajtjes së Cl-

Testime kimike

0 – 5 %

Volumetri

Radonometria

SSH EN 196-2:2006

Pika 14
10

Ujë për ndërtimin

Përcaktimi i pH

Testime fiziko-kimike 3-10

Fiziko-kimike

potenciometri

SSH ISO 10523:2000

Drejtuesi Laboratorit: Artor Zuriqi

Menaxheri Cilësisë: Arjan Çika

Tel&Faks: Tel :+ 3554 2 273449

Email: acika.in@gmail.com

Adresa: Rr"Muhamet Gjollesha",, Tiranë

Drejtori i Përgjithshëm
Agim AnxhakuDrejtoria Akreditimit ,Blv. Zhan D’Ark Nr.3 Tirane

Tel: 042 362566 Fax: 042 364608

E-Mail: Info@albanianaccreditation.gov.al

-Yüklə 61.74 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©azrefs.org 2020
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin