Akademska in raziskovalna mreža Slovenije Academic and Research Network of SloveniaYüklə 10.81 Kb.
tarix28.02.2016
ölçüsü10.81 Kb.
Akademska in raziskovalna mreža Slovenije

Academic and Research Network of SloveniaARNES, Registracija domen, p.p. 7, 1001 Ljubljana, Slovenija
tel. + 386 1 479 88 33 fax + 386 1 479 88 99

dom-reg@arnes.si

http://www.arnes.si/domene/
Ljubljana, 11.5.2005

Arnes je decembra na svojih domačih straneh objavil spremembo sistema za registracijo domen, ki je stopil v veljavo 4.4.2005. Po novem sistemu lahko vsaka organizacija registrira do 20 poljubnih domen pod .si. Registracija ni več možna neposredno pri Arnesu, temveč posredno preko registrarjev, ki so objavljeni na Arnesovih domačih straneh. Arnes še naprej ostaja pooblaščena organizacija za vodenje baze domen pod vrhnjo domeno .si in upravljanje vrhnjega DNS strežnika za .si. Domene so registrirane za eno leto, registracijo pa je možno proti plačilu vsako leto podaljšati. Tako bo potrebno do 6.6.2005 podaljšati tudi registracijo že obstoječih domen pod .si.

Vaša organizacija je v preteklih letih pri Arnesu registrirala domeno, ki je predmet tega dopisa. Če želite omenjeno domeno podaljšati, sledite naslednjim navodilom:
  1. Preberite Splošne pogoje za registracijo domen pod .si (http://www.arnes.si/domene/splosnipogoji/).

  2. Na spisku registrarjev (http://www.arnes.si/domene/registrarji/) si izberite registrarja.

  3. Z izbranim registrarjem se dogovorite, da bo v vašem imenu preko avtomatiziranega sistema podaljšal registracijo vaše domene.

  4. Preko WHOIS vmesnika (http://www.arnes.si/whois.html) preverite svoje podatke, ki se nahajajo v bazi registriranih domen. To so podatki, ki ste jih posredovali Arnesu ob registraciji domene. Pri preverjanju teh podatkov vam lahko pomaga izbrani registrar.

  5. Izpolnite obrazec za izbiro registrarja, ki je priložen temu dopisu in ga pošljite na Arnes, p.p.7, 1001 Ljubljana ali po faksu 01/4798899.

Če se podatki v Arnesovi bazi razlikujejo od aktualnih podatkov o vaši organizaciji, obrazcu za izbiro registrarja obvezno priložite:

    • kopijo izpiska iz sodnega registra in

POZOR! Registracija domene bo podaljšana, če bo Arnes prejel izpolnjen obrazec za izbiro registrarja in bo vaš izbrani registrar najkasneje do 6.6.2005 preko sistema za registracijo domen pod .si sprožil zahtevo za podaljšanje registracije te domene. V nasprotnem primeru bodo 7.6.2005 izbrisani kazalci na to domeno iz vrhnjega DNS strežnika za .si in torej domene ne boste mogli več uporabljati, 6.7.2005 pa bo izbrisana iz baze registriranih domen pod .si in jo bo lahko registriral drug prosilec.

V kolikor ste obrazec Izbira registrarja že posredovali na Arnes in se z izbranim registrarjem že dogovorili za podaljšanje vaše domene, smatrajte to pismo za brezpredmetno. Vabimo vas, da vprašanja glede podaljšanja vaše obstoječe domene ali glede registracije dodatnih domen, ki še niso pojasnjena v odgovorih na najpogostejša vprašanja na Arnesovi domači strani, naslovite na elektronski naslov dom-reg@arnes.si ali pa nas pokličete po telefonu na (01) 479 88 33.

Lep pozdrav,Arnes

Registracija domen pod .si

Kataloq: formularji

Yüklə 10.81 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©azrefs.org 2020
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin