Zelena, sveža opojnost bavarskih gozdov, ki tvorijo jedro naravnega bogastva južne Nemčije. Mehko valovanje hribovite dežele in vonj sveže pokošene trave. Kakor davno izgubljena ogledala bavarskih gradov so na zeleno pokrajino pripeta številna
Yüklə 14.91 Kb.
tarix26.04.2016
ölçüsü14.91 Kb.


Zelena, sveža opojnost bavarskih gozdov, ki tvorijo jedro naravnega bogastva južne Nemčije. Mehko valovanje hribovite dežele in vonj sveže pokošene trave. Kakor davno izgubljena ogledala bavarskih gradov so na zeleno pokrajino pripeta številna jezera. München – Bavarska prestolnica. Bavarci so veseli ljudje. Njihov prešeren smeh odzvanja v pivnicah ob vrču nedavno zvarjenega piva. Veselo naravo domačinov lahko zaslutimo na vsakem koraku. Oddaljeni prividi se sredi bavarske pokrajine opredmetijo.

MÜNCHEN-DACHAU ZA III. GIMNAZIJO-2 DNI

Olimpijski stolp-Tehniški muzej-Allianz Arena- muzej človek in narava


ODHOD: 19. junij 2012 (bus-bus)

1. DAN (19.06.2012): MARIBOR-DACHAU-MÜNCHEN

Odhod avtobusa iz dogovorjenega mesta v okoli 05.00. Vožnja mimo Salzburga in Münchna do koncentracijskega taborišča Dachau. Zgradili so ga marca 1933 in je bil prvo taborišče, ki ga je postavila nacistična Nemčija, zato je služil tudi kot vzor ostalim. V njem je bilo, v času nacizma, zaprtih okoli 200.000 ljudi iz 30 držav. Sprehodili se bomo skozi taborišče in spoznali v kakšnih razmerah so bili ljudje zaprti ter kakšna grozodejstva so doživljali. Sledi vožnja do Münchna- Bavarske prestolnice. Po prihodu v München se bomo podali na ogled. Pričakovali nas bodo Karolinin trg, Mestna hiša, katedrala, Karlova vrata, univerza…Nastanitev v mladinskem hotelu ob olimpijskem parku in večerja. Po večerji skok do Olimpijskega parka. Z dvigalom se bomo povzpeli na stolp ob olimpijskem stadionu, od koder se nam razprostre razgled po celem Münchnu. Olimpijski stadion, olimpijska vas…Nočitev. Ste za zabavo?
2.DAN (20.06.2012):

  1. Skupina MÜNCHEN TEHNIŠKI MUZEJ + ALLIANZ ARENA

Zajtrk. Vožnja do Nemškega tehniškega muzeja na otočku reke Isar, ki je s svojimi 55.000 m2 eden največjih naravoslovno tehničnih muzejev na svetu. Sistematično urejene zbirke obsegajo področja od tehnike do pomembnih področij naravoslovja (od rudarsta do astrofizike). Poleg zgodovinskih originalnih unikatov kot so – prvi avtomobil, magdeburška polkrogla ali prvi Dieslov motor. Lahko bomo tudi delali poskuse z optiko in si ogledali visokonapetostne eksperimente Nikole Tesle. Popoldne pa do fascinatne Allianz arene, kjer domuje FC BAYERN-sprehodili se bomo po stadionu, mimo prostora za novinarje, garderob, VIP lož… Vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah. Danke.
  1. Skupina - MUZEJ ČLOVEK IN NARAVA + ALLIANZ ARENA

Zajtrk. Odpeljali se bomo do gradu Nymphenburg, kjer je v čudovitem okolju urejen naravoslovni muzej »Človek in narava«. Na 2500 m² se bomo nazorno seznanili z razvojem človeka, rastlinstva in živalstva od pradavnine do danes, ekološkimi problemi sodobnega sveta… Če nam bo čas dopuščal se bomo sprehodili tudi po delčku botaničnih vrtov, ki se razprostirajo na kar 22 ha in kjer lahko opazujete številne rastlinske ter živalske vrste, ki rastejo oz. živijo na prostem ali v ogromnih steklenjakih. Popoldne pa do fascinatne Allianz arene, kjer domuje FC BAYERN-sprehodili se bomo po stadionu, mimo prostora za novinarje, garderob, VIP lož… Vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah. Danke.

119 EUR

Pri najmanj 45 dijakih v avtobusu


124 EUR

Pri najmanj 40 dijakih v avtobusu

133 EUR

Pri najmanj 35 dijakih v avtobusu

144 EUR

Pri najmanj 30 dijakih v avtobusu


OPOMBA: 2. Skupina plača 3 EUR manj, ker ne gredo v Tehniški muzej.

CENA VKLJUČUJE: prevoz s kvalitetnim turističnim avtobusom, cestnine in parkirnine, 1 nočitev z zajtrkom (doplačilo za samopostrežno večerjo 10 EUR) v odličnem mladinskem hotelu v tro/štiriposteljnih sobah s TUŠ/WC (samopostrežni obroki), vse oglede po programu, vstopnino v Tehniški muzej (samo za 1. skupino), vstopnino za Olimpijski stolp, vstopnino za voden ogled Allianz arene, prosta mesta za profesorje-spremljevalce, kot predpisuje šolska zakonodaja (1 profesor na 15 dijakov) odlično vodenje in organizacijo ekskurzije, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov ter posladek ob odhodu.

CENA NE VKLJUČUJE: večerje po želji v najbolj znani pivnici v Münchnu (Hofbrauhaus)-3 delni bavarski menu z živo glasbo-15 EUR, V naravoslovnem muzeju človek in narava ter botaničnih vrtovih se do dopolnjenega 18. leta ne plača vstopnin (plača se lokalnega vodnika po želji). Vstop v spominski park DACHAU je brezplačen-v kolikor bi želeli lokalnega vodnika se plača 75 EUR /skupino 30 gostov.

ODSTOPNINA: Potnikom iskreno predlagamo zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine). V ta namen se ob prijavi plača odstopnina.Opozarjamo tudi na možnost dodatnega ZDRAVSTVENEGA ZAVAROVANJA ZA POTOVANJA V TUJINO, ki ga prav vsem popotnikom močno priporočamo. PRIJAVA: V poslovalnici GALILEO 3000. Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate aro v sorazmernem deležu cene potovanja. Preostali del zneska je moč poravnati v več obrokih, odvisno od dogovora z vsako skupino.Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©azrefs.org 2016
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə