Tossups – finals trashmasters 2002 – ut-chattanooga




Yüklə 43.39 Kb.
tarix10.04.2016
ölçüsü43.39 Kb.

TOSSUPS – FINALS TRASHMASTERS 2002 – UT-CHATTANOOGA

Questions by Charlie Steinhice with James Washick, Matt Larson, Ryan Blay, Rob Tribbett, Miguel Ruiz, and Jason Zuffranieri


1. Fallen fall from glory, they wonder where said glory is. They are calling on their way back from the fire in August moon’s surrender to a dust cloud on the rise. They tried both to tame you and to break us, and it looks like they’ll try again. FTP name these people who never lose it, never chose this way, never close your eyes, and always shine, according to a 1984 Duran Duran hit.

Answer: Wild Boys [OK to put “the” in front – it’s sometimes that way in the song, although not the title]
2. Since 1966, this event's world record has changed hands ten times. John Walker of New Zealand beat Filbert Bayi's record in 1975. Steve Ovett held it two different times, while fellow Brit Steve Cram shaved over a second off of Ovett's time in 1985. More notable holders include Jim Ryun, Sebastian Coe, and Noureddine Morceli. FTP, name this track event, whose present record holder, Hicham El Guerrouj (pron. "Hish-um el Guh-roosh"), set it at just over 3 minutes and 43 seconds.

Answer: 1 mile ( or 1600 meters)


3. After bit parts as a crooner in Woody Allen’s Radio Days and a bellhop in the Susannah Hoffs film The Allnighter, he gave acclaimed performances in the independent films Ruby in Paradise and Walking and Talking, He played Nick Nightingale, the pianist who tips Tom Cruise off to the party’s location in Eyes Wide Shut. But what he really wanted to do was direct. After several shorts and an episode of “Once and Again,” his 2001 feature film debut got him Oscar nominations for Best Picture and Adapted Screenplay but not Best Director. FTP name the director of In the Bedroom.

Answer: Todd Field


4. Stephanie Piro has had work appear in Glamour, Ms., and The Funny Times. Rina Piccolo draws Tina's Groove every day of the week. Ann Telnaes also draws editorial cartoons, while Isabella Bannerman has been published in alternative news-weeklies. Margaret Shulock and Kathryn LeMieux round out the lineup, taking the reins on Tuesday and Friday respectively. FTP, these half-dozen women split the duty in the creation of what female-themed comic strip, whose rhyming name could also describe them collectively?

Answer: Six Chix


5. Yearbook editor at Columbia and holder of a regional Emmy for producing a puppet show, he may get even more credit as an innovator than he deserves. While mentor Ed Scherick came up with the program concept that brought him his first success, it was he who coined the phrase “the thrill of victory and the agony of defeat.” And Pete Rozelle had already been turned down by the other two networks before this man took the bait and created Monday Night Football. FTP name this President of both ABC Sports and ABC News, who died this past Thursday at age 71.

Answer: Roone Pinckney Arledge, Jr.


6. Although she married David Bailey, she preferred to have her children out of wedlock, having one with Roger Vadim. Her breakout role came in 1964’s The Umbrellas of Cherbourg, but she’s never had a lot of success with American films, appearing as The Queen in The Musketeer and in the Vampire-love fest The Hunger. FTP, identify this actress who received her only Oscar-nomination for her role in Indochine, but is perhaps best known for her work in The Last Metro and Belle de Jour.

Answer: Catherine Deneuve


7. Calling himself, somewhat inaccurately, “the poor man’s Alfred Hitchcock,” he will make brief cameos in the 2003 films based upon two of his creations, having already appeared as a partygoer in Times Square and a hot dog vendor in 2002 and 2001 films, respectively. Previous work also includes playing an annoying customer in the Android's Dungeon on “the Simpsons” and making a cameo appearance in Mallrats, both times playing himself. FTP, name this Marvel Comics icon.

Answer: STAN LEE


8. He’s only 41, but he’s been married for 20 years and has 8 kids. He was billed by his first name only in his first two films -- The Distinguished Gentleman and What’s Love Got to Do With It – before landing a role as Heavy Gene on the short-lived “John Larroquette Show.” He fared no better in the title role of the panned and short-lived 1998 series “The Secret Diary of Desmond Pfeiffer.” FTP name this actor, now with a steadier gig as Steven Harper on “Boston Public.”

Answer: Chi McBride (accept just Chi; it’s pronounced “shy” but accept a reasonable equivalent)



EDITOR’S NOTE: On the Internet Movie Database, under “Recommendations,” it says if you liked “The Secret Diary of Desmond Pfeiffer” they also recommend “Gosford Park”. I’m very confused.

9. Other than “Maybe I’m Amazed,” this is the only song performed by a Beatle to make VH1’s Top 100 Love Songs. The first single released after the singer’s death, it peaked at #2. the lyrics “I know you understand,” “Please let me explain,” and “I can hardly express” follow the title word at the beginning of each verse. FTP, identify this cut off Double Fantasy, which probably refers to Yoko.

Answer: Woman
10. Allegedly, this movie was shot on Harpo Marx’s private ranch, unbeknownst to the owner. Arch Hall Sr. wanted to make a rock film to showcase the singing talents of his son, and must have thought what better way to do it then tell a touching story of a man who loves a girl who finds Richard Kiel lurking in the desert. FTP, identify this movie, taking it’s title from Kiel’s character, a seven foot tall giant who attempts to destroy Palm Springs.

Answer: Eegah


11. It was first given out in 1983, with Bobby Jones of Philadelphia being the winner. Only three players have won this award as many as two times, with Ricky Pierce being the only to win non-consecutively. In the most recent vote, Bobby Jackson and Quentin Richardson finished 2nd and 3rd behind the first ever Piston to win, Corliss Williamson. FTP, name this NBA award, given to the player a basketball media panel feels is the best off the bench.

Answer: NBA sixth-man of the year


12. Of his biggest hit, this artist said that the title person is all about “intelligent resistance.” Starting out as a class conscious reggae artist in the early 1980s, he first made a name for himself with singles such Trouble Yuh a Trouble Mi, General, and World-A-Music. When this wasn’t paying the bills, he met NY DJ Salaam Remi, who helped him craft a song that would land on the soundtrack to Robert Altman’s 1994 Pret-A-Porter. FTP, identify this lyrical gangsta, who graced our world with “Here Comes the Hotstepper.”

Answer: Ini Kamoze


13. With regards to its Shakespearean characters, John Rhys-Davies voiced MacBeth, while Terrence Mann lent his voice to Oberon, joined by Kate Mulgrew as Titania. Speaking of Star Trek connections, Nichelle Nichols voiced Beth, Elisa Maza’s mother, while Marina Sirtis and Johnathan Frakes had meatier parts, voicing the main villains, Desdemona and David Xanatos respectively. FTP, identify this 90s cartoon, in which a group of 1000-year old creatures protect Manhattan during the evening and hang out during the day as stone figures.

Answer: Gargoyles


14. She was portrayed on film by newcomer Helen Stuart. Somewhat tall and brutish, she is described as having a “face like a pug” and at one point is compared to a hag. The first student from Harry’s class to be chosen for Slytherin, she is perhaps better remembered for owning a black cat, for it was the cat’s hair that was added to the polyjuice potion. FTP, name this dueling partner of Hermione Granger in Harry Potter and the Chamber of Secrets.

Answer: Millicent Bulstrode (accept either name)


15. Inhabiting a large planet orbiting the star NGS 549672, this race has double opposable thumbs and a sensitivity to bright light, preferring the dimmer red end of the spectrum. Though willing to offer the benefits of their highly developed culture and technology, their leathery wings and tail provides the greatest obstacle to human interaction. FTP, name this species whose demonic appearance is troublesome in Childhood’s End.

Answer: OVERLORDs

16. The NTFL webpage attributes the genesis of this activity to guys in saloons and books of matches. Official events use laminated triangular objects one-half ounce in weight, a 16-inch by 24-inch surface with a bottom made of non-skid rubber, and 4-inch high uprights. Scores come in increments of 3 or 6, with scoring kicks performed by placing the "ball" on any of its sides and flicking it. FTP, name this recreational activity, where players attempt to nudge the "ball" so that it hangs over the edge of the playing surface

Answer: paper football or table football


17. The original Eddie Haskell in the pilot episode of “Leave It To Beaver,” he made his film debut as “boy” in Abbot and Costello Go To Mars. Since then he has been a member of the satirical new-radio troupe Credibility Gap, co-written a musical based on the life of J. Edgar Hoover, played a NASA recruitment official in The Right Stuff, and won a 1995 Cable Ace Award for Best Game Show for his work on The News Hole. FTP, name this actor better known for playing Derek Smalls in This Is Spinal Tap and providing the voice of Mr. Burns and Ned Flanders on “The Simpsons.”

Answer: Harry Shearer


18. In May 1998, Southwood Presbyterian Church in Huntsville, AL, prohibited a graduating senior from performing this song at the baccalaureate program. Such controversy hasn’t prevented the likes of Smashing Pumpkins and Tori Amos from covering the song which was reportedly inspired by the writer’s fear of her father dying. More recently, it appeared on the Dixie Chicks’ album “Home.” FTP, name this song that first appeared on Fleetwood Mac’s 1975 self-titled album.

Answer: Landslide


19. OK, so he’s fared better than the late Fred Lane, that other flash-in-the pan running back from Lane College. But 2002 has sucked for this guy. Just this past Tuesday (Dec. 3), as one of 23 people arrested in a Missouri drug raid, he was charged with two counts of selling marijuana. He needed the work after the Packers cut him, two days after he mistakenly assumed he’d been cut and left camp – and didn’t turn his cell phone on. FTP name this player, who in 2001 as a rookie replacement for Jamal Lewis rushed for 551 yards for the Ravens.

Answer: Jason Brookins


20. While it’s now made in Louisville, KY, it took its name from the town in Michigan’s Upper Peninsula where it was produced, which itself was named for a relative of Henry Ford who helped him find that location. Ford built a sawmill and plant there to make wooden components for the Model T. He wanted a use for the wood scraps left over, and in 1921, with some advice from Thomas Edison, he learned the process of heating them in ovens that contain little or no air to produce charcoal. When the Ford plant closed in 1951, the brand name for the resulting product switched from Ford’s name to that of the town. FTP name this brand, which popularized commercial charcoal in briquette form.

Answer: Kingsford Charcoal


21. The band of this name consisted of Patrick J. Donovan and Ray-Ray Frazier, who had a top 40 hit in March 1990 with “You’re Only A Woman.” The name was taken from a phrase coined by David Blum in a New York magazine article. A modification of an earlier moniker, Blum’s phrase was meant to describe a group of rising actors and actresses whose wild partying tended to undermine their credibility as serious performers. FTP, name this term attached to Rob Lowe, Emilio Estevez, Judd Nelson, and Andrew McCarthy, among others.

Answer: BRAT PACK


22. It featured director Robert Altman’s last appearance on film playing a character, portraying a hotel manager. Its male and female leads were nominated for Best Actor and Actress by the Young Artist Awards but also garnered nominations for worst actress and worst new star by the Razzies, two of six such nominations including a worst director for Franco Zeffirelli. Its only major win came nearly ten years later when Lionel Ritchie won an ASCAP “Most Performed Featured Film Standards” award for the title song. FTP, name this 1982 film featuring Martin Hewitt and Brooke Shields as teens in heat.

Answer: ENDLESS LOVE


23. The main character’s name in this novel is inspired by a California Indian famous for being the last living member of his tribe. Its depiction of interracial relationship is far ahead of its 1949 publishing date, but perhaps censors were more accepting after the end of the civilization. FTP, identify this post-apocalyptic novel where Isherwood Williams, by virtue of a snakebite, survives a plague and attempts to rebuild the human race, written by George R. Stewart

Answer: Earth Abides


BONI – FINALS TRASHMASTERS 2002 – UT-CHATTANOOGA

Questions by Charlie Steinhice with James Washick, Matt Larson, Ryan Blay, Rob Tribbett, Miguel Ruiz, and Jason Zuffranieri

1. Before Life Is Beautiful, Roberto Benigni played an upholsterer in another movie, the bizarre 1979 film Luna. FTPE name:

a) The then-trendy American actress, Oscar nominee for An Unmarried Woman, who starred in Luna as a woman who tries to break her 14-year-old son’s heroin addiction by giving him handjobs.

Answer: Jill Clayburgh

b) A onetime President of the Harvard Lampoon, his role in Luna as a sophisticate fits better with his dual careers as an acclaimed children’s author and dramatic actor than his other claim to fame, under all that makeup as Herman Munster.

Answer: Fred Gwynne

c) Name the director of Luna, which fell in the lull between his initial burst of acclaim for Love and Anger and Last Tango in Paris and his Oscar-winning 1987 epic The Last Emperor.

Answer: Bernardo Bertolucci


2. THE NEWLY DEAD GAME: Hail and farewell to one of your genial quizmaster’s boyhood idols, Dave McNally. Never mind his grievance that finally overturned the reserve clause – he was a hell of a player, with 4 20-win seasons, a 3.24 career ERA, a then-AL record 17 game win streak, and the only 11-inning complete game shutout in playoff history. F5PE answer the following about the first pitcher inducted into the Orioles Hall of Fame:

a) As a green 23-year-old in 1966, McNally pitched a four-hit 1-0 shutout in Game 4 and nailed down a stunning World Series sweep, defeating this also-now-deceased Dodgers Hall of Famer.

Answer: Don Drysdale

b) McNally remains the only pitcher in World Series history to hit a grand slam. He did so en route to his second world championship, off Wayne Granger in Game 3 in 1970 when the Orioles beat this team.

Answer: Cincinnati Reds (accept either)

c), d) & e) While they bowed in 7 games to the Pirates in the Series, the 1971 Orioles became only the second team in major league history with four pitchers to win 20 games each. F5PE name the other three Orioles to win 20 that year.

Answer: Jim Palmer, Mike Cuellar [QUAY-yar, but be lenient], and Pat Dobson

f) Like Charlie’s other recently deceased boyhood idol, Johnny Unitas, McNally wore this uniform number.

Answer: 19
3. “A Different World” – one of the most successful spin-offs in T.V. history despite the brief presence of Lisa Bonet. Identify the following people who appeared on the show from their character for 10 or from another clue for 5.

10: She portrayed Allison, one of Denise’s friends. She left after just one year at Hillman…or disappeared…or something.

5: No word on why her brothers Keenan, Damon, and Shawn weren’t also on the show.

Answer: Kim Wayans

10: She played Denise’s roommate, Maggie Lauten, but like Denise left after just one year at Hillman.

5: She did not win an Oscar for In the Bedroom, which would’ve matched the one she did win for My Cousin Vinnie.

Answer: Marisa Tomei

10: She played Lena James, who did not appear on campus until well after the sad departures of Maggie and Denise. And Allison, I guess.

5: She starred in A Low Down Dirty Shame with the Wayans clan, and will appear in both Matrix sequels in 2003.

Answer: Jada Pinkett-Smith


4. FTPE, identify these Mary Higgins Clark books which have since become made-for-tv movies

a) A woman goes on blind dates with the men she suspects as the serial killer who murdered her best friend in this 1992 novel. Patsy Kensit appears in the tv-movie.

Answer: LOVES MUSIC, LOVES TO DANCE

b) Dr. Susan Chandler (played by Lesley-Anne Down in the tv-version) is a radio psychologist who hunts for a killer who preys on single women on cruises.

Answer: YOU BELONG TO ME

c) A young student, seemingly good but disturbed by being kidnapped as a child, is suspected of a professor’s murder. Kim Schraner has the lead role, but Natassia Kinski appears in the tv-movie.

Answer: ALL AROUND THE TOWN

5. TRAVELS WITH CHARLIE: Your genial quizmaster collects counties as a hobby. While he can sometimes work them into a geography bonus in an academic set, this is the first time they’ve yielded a music bonus. FTPE:

a) Tennessee, Illinois, Iowa, and Missouri all have counties with this name. We aren’t sure which of the four hosted the auction where John Michael Montgomery decided to make a bid on a blond in a long black dress.

Answer: Grundy

b) Dwight Yoakam’s song doesn’t mention whether it’s a sad day in this county in Georgia, Indiana, Iowa, Kentucky, Texas, or Virginia. But since it tells of the funeral of a coal mining mountain man, we can pretty much rule Iowa out.

Answer: Floyd

c) Bruce Springsteen says he and his buddy Wayne drove 800 miles from New York City to this county on the 4th of July. Only South Carolina has a county by this name, and according to Yahoo, Bruce & Wayne could’ve shaved 156 miles off that. But at least we know traffic wouldn’t be too bad because the big race weekend there is in March, not July.

Answer: Darlington


6. The heinous October bombing of a Bali nightclub has left your genial quizmaster disturbed by the presumably coincidental connection between al-Qaeda terror and All-American centers from the University of Nebraska. FTPE:

a) Ex-Cornhusker center Jake Young is missing and presumed dead in the Bali blast. Active in the effort to determine Young’s fate is this Nebraska Congressman, who was Young’s head coach when he was All-American in 1988 & 1989.

Answer: Tom Osborne

b) Winner of the 1981 and 1982 Outland Trophies, this former Huskers and Cincinnati Bengals center was visiting his mother in Nebraska on Sept. 11, 2001, and thus not in his office on the 101st floor of One World Trade Center.

Answer: Dave Rimington

c) That 101st floor office was the headquarters of a charitable foundation, of which Rimington was executive director, which raises money to fight cystic fibrosis. Its founder and namesake, this former Maryland and Bengals QB and 1988 NFL MVP, was also absent, having been color man for the Sept. 10 radio broadcast of Monday Night Football in Denver.

Answer: Norman “Boomer” Esaiason

7. In 1976 noted director Joan Micklin Silver adapted F. Scott Fitzgerald’s “Bernice Bobs Her Hair” for the PBS series The American Short Story. What’s this doing in a trash tournament? Stick around. Name cast members F5PE or 30 for all 5:

a) Even as Bernice before the makeover, she still looked better than she did as Olive Oyl to Robin Williams’ Popeye.

Answer: Shelley Duvall

b) Resurfacing in such recent films as Coyote Ugly and Dogma, he’s still best known as Harold to Ruth Gordon’s Maude. Truly trashy roles include the voice of the computer in Electric Dreams and the title role in Hitler’s Son.

Answer: Bud Cort

c) Featured as a child in The Birds, she played Betty Grissom in The Right Stuff and the whiny Lambert in the original Alien. Ironically, she starred in the TV-movie Hitler’s Daughter.

Answer: Veronica Cartwright (yes, prompt – her sister Angela was a trashy kid actress too)

d) Hailed as a rising star for 1979’s Breaking Away, he appeared as U.S. Olympian Charles Paddock in Chariots of Fire – but also starred in two of the worst movies of the early ‘80’s, Fade to Black and Don’t Cry, It’s Only Thunder.

Answer: Dennis Christopher

e) As Bernice’s aunt… OK, this bonus is long enough. “Kiss my grits” is all you need.

Answer: Polly Holliday


8. Think American music sucks these days? Well, Europe isn't doing much better for itself. Identify these Europop blockbusters of 2002 FTSNOP.

5: British girlpop trio Atomic Kitten scored a hit with a cover of this Bangles number-one single from 1988.

Answer: Eternal Flame

10: The Irish Justin Timberlake, Ronan Keating, also had a hit cover of an '80s song - Garth Brooks' first number one single, off of his 1989 eponymous debut.

Answer: If Tomorrow Never Comes

15: Sophie Ellis Bextor would rather we "burn this goddamn house right down" than let the DJ "kill the groove," despite the rather tragic event of the title of her 2002 disco-pop hit.

Answer: Murder on the Dance Floor
9. Wanna save time in collecting resources? Who doesn’t. Given the result, name the cheat code for Age of Empires II: Age of Kings, FTP each. You will receive 5 points if you need an additional trashy clue.

a-10) 1000 wood

a-5) He cuts down trees, he wears high heels, suspendies and a bra. And yes, he’s okay.

Answer: LUMBERJACK

b-10) 1000 gold

b-5) He has been played by Patrick Bergin, John Cleese, Cary Elwes, and, of course, Errol Flynn and Kevin Costner.

Answer: ROBIN HOOD

c-10) 1000 stone

c-5) It is David Essex’s only top-40 hit.

Answer: ROCK ON


10. Given the recurring character on friends, name the actor or actress that played that character FFPE and a bonus 5 for all correct.

A) Pete Becker, millionaire boyfriend to Monica


Answer: John Favreau

B) Jack Gellar, Monica and Ross's father


Answer: Elliot Gould

C) Dr. Richard Burke, Jack Gellar's friend and Monica’s boyfriend


Answer: Tom Selleck

D) Frank Buffay, Jr., Phoebe's long-lost brother


Answer: Giovanni Ribisi

E) Alice Knight Buffay, Frank’s wife and mother of triplets


Answer: Debra Jo Rupp
11. Faster than a speeding bullet, more powerful than a locomotive, able to leap into a song in a single lyric. It’s Superman. FTPE, given a lyric, name the artist who performed the song related to the Man of Steel. You will receive five if you need the lyric mentioning Superman.

a-10) “I left my body laying somewhere in the sands of time.”

a-5) “If I go crazy, will you still call me Superman?”

Answer: 3 DOORS DOWN (“Kryptonite”)

b-10) “I had to put on my clothes because it made me depressed.”

b-5) “Superman, Superman, wish I could fly like Superman”

Answer: KINKS (“(Wish I Could Fly Like) Superman)

c-10) “Trust me when I say I know the pathway to your heart”

c-5) “I am, I am Superman, and I can do anything”

Answer: REM (“Superman”)


12. Internet story. Song. Book. Phenomenon. FTSNOP, answer these questions about the progression of a real life story into a CBS tearjerker.

(10): What title objects does a young child buy for his dying mother in the story, making a workaholic lawyer realize the true meaning of Christmas.

Answer: The Christmas Shoes

(5): What actor, departing from “The West Wing”, played the attorney in the CBS series opposite Kimberley Williams?

Answer: Rob Lowe

(10): What Christian musical group recorded the song in 2000, shooting the song to #1 on the Adult Contemporary chart?

Answer: NewSong

(5): In yet another feel-good part of the story, what record label, currently home to Britney Spears and *Nsync, picked up NewSong?

Answer: Jive Records
13. Many superheroes and villains use metal suits to provide their powers, but only a few name themselves after a particular element. FTPE, name these few who might appear on the Comic Book Periodic Table of Elements.

a) This hero first appeared in Tales of Suspense #39 when his alter-ego, industrialist Tony Stark, stepped on a landmine in Vietnam and was nearly killed by shrapnel near his heart.

Answer: IRON MAN

b) Conceived as a communist response to the capitalist Iron Man, this villain, aka Boris Bullski, has died twice and was even mentioned in a song off Paul McCartney’s Venus and Mars album.

Answer: TITANIUM MAN

c) Originally Ralph Robert appeared as this armored villain in Uncanny X-Men #31 & 34, but was later irradiated in Hulk #174, and joined the Emissaries of Evil II for a time before exploding in Defenders #43.

Answer: COBALT MAN
14. The Music Man and How the Grinch Stole Christmas notwithstanding, Ron Howard has proven we’re better off with him as a director than as an actor. FTPE name Howard films from clues. You have a choice: evidence of why he should direct, or of why he shouldn’t act. Choose now.

DIRECTING:

a) Don Ameche somehow won a Supporting Actor Oscar in 1985 for this Howard film. Your genial quizmaster rates Ameche’s the 4th best supporting actor performance in it, behind Wilford Brimley, Hume Cronyn, and Brian Dennehy.

Answer: Cocoon

b) In the 54-year history of the Director’s Guild award, only 6 times has their Best Director winner failed to win the Oscar as well. And only Howard, in 1995, won the DGA but was not even nominated for the Oscar for his work on this fact-based space thriller, which won 2 tech Oscars and got supporting nominations for Ed Harris and Kathleen Quinlan.

Answer: Apollo 13

c) Future ex-spouses Val Kilmer and Joanne Whalley met while making this 1988 film, which rightfully belongs to Warwick Davis in the title role. Watch for Kevin Pollak as a French-accented brownie.

Answer: Willow

ACTING:

a) Ronny plays “Genius,” the kid who accidentally invents the goop that makes Beau Bridges and other teenage miscreants humongous in this adaptation of H.G. Wells’ Food of the Gods so bad it was featured on MST3K.

Answer: Village of the Giants

b) Ron provides the voice of Tom Colonic in this 2001 film, which also features the voice talents of Kid Rock, Uncle Kracker, William Shatner, Laurence Fishburne, and Chris Rock in the title role.

Answer: Osmosis Jones

c) A textbook example of why some films shouldn’t have sequels, it follows several characters through four different New Year’s Eves. Howard, Cindy Williams, Candy Clark, Bo Hopkins, Paul Lemat, Mackenzie Phillips, and Charles Martin Smith return; Harrison Ford and Richard Dreyfuss don’t. Note which ones have still had acting careers since.

Answer: More American Graffiti (accept Purple Haze)
15. Given auto racing drivers and the series, named the common primary sponsor from the 2002 season on a 10-5 basis

10) Brendan Gaughan, NASCAR Craftsman Truck Series

5) Michael Waltrip, NASCAR Winston Cup

Answer: NAPA Auto Parts

10) Cristanio da Matta, CART

5) Ricky Rudd, NASCAR Winston Cup

Answer: Texaco Havoline (accept either)

10) Jimmy Spencer, NASCAR Winston Cup

5) Kenny Brack, CART

Answer: Target


16. F5PE, from a description, name the actor and actress pair who’ve looked at marriage from both sides now:

a) She played Richard Crenna’s unfaithful wife and he played her lover in Body Heat. In The Accidental Tourist they played a married couple; his character enters into an affair and eventually leaves her for Geena Davis. Go figure.

Answer: William Hurt and Kathleen Turner

b) She plays his unfaithful wife in the aptly named Unfaithful. In The Cotton Club they were romantically linked behind the back of her mobster boyfriend.

Answer: Diane Lane and Richard Gere

c) Their characters had an affair in Places in the Heart. As near as I can tell they’ve never played spouses in their other joint appearances, including Pollock and Alamo Bay – but they’re married in real life.

Answer: Ed Harris and Amy Madigan
17. Name cable network from shows, FTP.

10) Real TV, Oblivious, Ultimate Revenge

Answer: The National Network

10) Christopher Lowell Show, Home Matters, Treasures of the Earth

Answer: Discovery Channel

10) Cold Feet, Cirque du Soleil, Inside the Actors Studio

Answer: Bravo
18. Name the following variants of common board games FTPE

This Asian game is played on a 9x9 board with 20 pieces per side, including a bishop, rook, and king, plus two lances, two silvers, and two golds. Nearly every piece can promote, and captured pieces can be reintroduced to the board.

Answer: Shogi

This is a 3 (or more) player version of backgammon, where one player (known as the "box") plays vs. the "team", which is headed by the "captain" who rolls and moves for them. Each member of the team has their own doubling cube, and the somewhat complicated gambling rules make it possible for games to be played for non-integer point totals.

Answer: chouette

This variant of Go-Moku has the added rule that, if you surround two pieces of your opponent with two of your pieces, your opponent's two pieces are captured and the fields are empty again. Its name is reminscent of the two ways of winning: getting five of your pieces in a row on the board, or capturing five pairs of your opponent's pieces.

Answer: pente
19. Given a definition, identify the DVD term being described FTPE

This is the encryption method used to prevent DVDs from being copied by periodically scrambling the data on the disc.

Answer: Content Scrambling System

This is the term used to describe a DVD that when played on an HDTV or other 16x9 (1.78:1 ratio) screen, it will “unsqueeze” to fill the entire screen and finally remove the cursed black bars.

Answer: anamorphic

These are the hidden features such as outtake reels or extra footage found on DVDs, which are usually only accessible by performing some stupid trick or combination of menu access.

Answer: Easter eggs
20. Current events sports bonus: answer the following FTPE:

a) His 45 goals and 42 assists were both tops in the New Brunswick Amateur Hockey Association. But he received only one vote for league MVP, and when the bantam league refused to explain their voting criteria, his dad sued for $300,000.

Answer: Stephen Croteau

b) University administrators cited budget concerns in axing the swimming and diving program at this Ivy League school. When team members put a request for a year’s worth of team budget on eBay, the school then said the program would be axed even if they got the money.

Answer: Dartmouth

c) A human rights organization is urging that the IOC expel Iraq’s Olympic committee because this man, its head, allegedly tortures athletes who displease him and even has a special jail for athletes out of favor.

Answer: Uday Hussein (accept “Saddam’s son,” etc., but not Saddam)
21. 30-20-10-1 Name the band from albums.

(30) B-Sides Ourselves, Razor Sharp!

(20) Slave to the Grind, 18 and Life

(10) Subhuman Race

(1) Skid Row

Answer: Skid Row


22. Identify these characters from the TV series, Smallville, for ten points each.

Played by John Glover, he is Lex's father and the CEO of Luthorcorp. He was recently blinded in a storm, and now resides in Smallville to further complicate his son's life.

Answer: Lionel Luthor (Prompt on Luthor or L. Luthor)

She runs the school newspaper, the Smallville Torch. She used to have a crush on Clark, but the two remained friends after the Spring Formal.

Answer: Chloe Sullivan (Accept either)

She lost her parents in the meteor shower 13 years ago, and recently moved in with Chloe after her Aunt Nell got married and moved away. She still runs the Talon coffee shop and Clark has still never asked her out without the help of red kryptonite.

Answer: Lana Lang (Accept either)
23. Although at time it may remind you of a box of Lucky Charms, those oddly shaped time crystals are vital to using the VCR-like options in the Xbox game “Blinx: The Time Sweeper”. Given the type of time crystal collected, tell the power it gives to Blinx, FFPE, and bonus five for all correct.

a) Purple Cross Rewind

b) Yellow Star Slow

c) Green Diamond Record

d) Orange Pyramid Fast Forward

e) Blue Moon Pause


24. Identify these young adult novels which tackle the issue of homosexuality, FTPE

a) In this Bette Greene novel, handsome and popular Andy Harris leads a campaign of hatred and harassment of a gay couple, leading to the death of one of the men.



The DOWNING OF STEPHEN JONES

b) In this Isabelle Holland novel, made into a film starring Mel Gibson, a fatherless teen named Charles enlists the tutoring help of Justin MacLeod, a disfigured man hiding a secret. Guess which one.



The MAN WITHOUT A FACE

c) This book by M.E. Kerr tells the story of a year in the life of a Missouri farm family whose trials include a flood and the community’s prejudice against their lesbian daughter.



DELIVER US FROM EVIE


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©azrefs.org 2016
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə