Răspuns: Volley ball, se acceptă şi alte sporturi care au tangenţă Sursa
Yüklə 24.94 Kb.
tarix26.04.2016
ölçüsü24.94 Kb.
1. Iată o colecţie originală de smile-uri de pe un site francez. Ele redau acţiuni, sau personaje cunoscute. Peste un minut vă rog, să răspundeţi ce este reprezentat prin ultimul smile!

_o/\o_

Give me five!¬o¬

Egiptean


\[oo]/

Wall-e


o/o/o/

Cei 3 Muschetario/*| \o

?????????
Răspuns: Volley ball, se acceptă şi alte sporturi care au tangenţă

Sursa: http://hourri.fr/

Autor: Nofit Rodica, Iacovlev Miroslav, Echipa Uranium
2. Arhiepiscopul James Usher a publicat în 1654, Annales Veteris et Novi Testamenti, în care sugerează că Pămîntul şi cerul au fost create în anul 4004 i.H. Unul dintre ajutoarele sale a continuat calculele

şi a putut să anunţe triumfător că Pămîntul a fost creat duminica 21 octombirie 4004 i.H exact la ora 9 dimineaţa pentru ca lui Dumnezeu îi place să lucreze dimineaţa devreme cînd are forţe proaspete.

Acestă este un fragment din cartea „Semne bune” de Neil Gaiman şi Terry Pratchett, şi analizind informaţia din întrebare, ve-ţi putea ajunge la aceeaşi concluzie ca şi autorii acestei cărţi, că pamîntul este o.......... Continuaţi ce anume este Pămîntul

Raspuns: Balanţă

Comentariu: balanţă 24 septembrie - 23 octombrie

Autor: Iacovlev Miroslav, Echipa Uranium
3. Mulţi dintre noi la auzul lui „Z” se gîndesc la Arnold Schwarzenegger. Dar nu toţi ştiu că acesta nu numai este o imagine a lui Arnold, dar chiar şi este prezent în el, sub forma unei bucle. O altă caracteristică a lui “Z” este că el poate trece prin orice punct de pe suprafaţa Pământului de două ori pe zi: la răsărit şi de apus, în afară regiunilor polare. Peste un minut, vă rog să răspundeţi ce a fost înlocuit cu “Z”.

Răspuns: Terminator

Comentariu: Terminator este o secvenţă terminală a genei cu proprietăţi reglatoare.

El mai este şi o linie fictivă care delimitează partea iluminată de zi şi partea întunecată- noapte dintr-un corp planetar (de asemenea cunoscută ca linia ”gri").

Sursă: http://en.wikipedia.org/wiki/Transcription_(genetics)

http://en.wikipedia.org/wiki/Terminator_(solar)

Autor: Nofit Rodica, echipa Uranium
4. La mijlocul anilor 40 ai sec XVII. Kazanova după un an de călătorie s-a întors în oraşul Orsaru. Unul din orăşenii care au venit să-l întîlnească pe marele aventurier, s-a apropiat de el intrebindu-l : " Măreţea D-ra nu ne-a adus nimic nou?". Dîndu-vă seama cine a fost acel orăşean, ve-ţi răspunde ce nou i-a putu aduce Kazanova?

Răspuns: o nouă boală venerică.

Comentariu: Orăşeanul a fost medic.

Autor: Iacovlev Miroslav, Echipa Uranium
5.Se ştie că el la început a fost denumit "Ghidul lui Jerry şi David despre reţeaua mondială de calculatoare", mai tîrziu şi-a schimbat titlul cu numele unei specii de oameni-maimuţă, întâlniţi în "Călătoriile lui Gulliver", de Jonathan Swift. În traducere directă acest serviciu înseamnă brută, om grosolan. În schimb serviciul propriu -zis a fost creat pentru interacţiunea altor oameni decît cei menţionat mai sus. Numiţi acest serviciu!

Răspuns: Yahoo

Sursă: http://ro.wikipedia.org/wiki/Yahoo!

http://translate.google.ru/translate_t?hl=ru&newwindow=1&q=yahoo&lr=&oq=&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wT#en|ro|yahoo

Autor: Iacovlev Miroslav, Echipa Uranium
6.Atenţie în întrebare este o înlocuire!

„Pozitiv” este una din cele 21 specii de macaca, care sunt folosite în diferite testări din cauza similitudinii fizice şi psihice cu omul, dar mai ales din cauza prezenţei unui grup de antigene pe membrana eritrocitului. În Wikipedia putem gasi încă că “Pozitiv”este şi o tragedie greacă atribuită de unii cercetători lui Euripide. Conform Iliadei, el mai este şi fiul lui Eioneus, care a participat la războiul troian. Peste un minut răspundeţi ce a fost înlocuit prin cuvîntul “Pozitiv”Răspuns: Rhesus

Sursă: http://ro.wikipedia.org/wiki/Rhesus

http://ro.wikipedia.org/wiki/Grup%C4%83_sanguin%C4%83

Autor: Nofit Rodica, Echipa Uranium
7. Traducerea din limba coreeană a acestei mari companii este „trei stele”. Cel mai popular produs al acesteea ocupă cca 38 procente pe piaţa mondială a analogilor săi. Trebuie remarcat şi faptul că din 2000 corporaţia lansează o nouă serie de produse sub genericul "Tînăr, energic, pasional, individual" cîteva dintre care au figurat şi în clipurile video a lui Fergie şi The Pussycat Dolls. În plus mulţi dintre cei din sală probabil că sunt posesorii a produselor acestei companii. Numiţi compania!

Răspuns:Samsung

Autor: Iacovlev Miroslav, Echipa Uranium
8. Ce are în comun un personaj a lui Bulgakov, o grupă de rock-mettal din Polonia şi un demon egiptean?

Răspuns: Behemoth

Autor: Corovai Alisa, Echipa Uranium
9. Se crede că prima ei apariţie a avut loc încă în timpul egiptenilor sub forma unor vase de lut conţinînd în ele metal şi o anumită substanţă, însă mecanismul funcţionării ei , a fost descris în 1800 , de un fizician cunoscut. Ea, poate fi întîlnită într-o bună parte a dispozitivelor moderne, şi , deloc straniu, în periuţele de dinţi. Dar ce este ea?

Răspuns: Bateria

Autor: Ursu Dan, Echipa Uranium
10. El s-a nascut în 1885 în Metzingen şi este cunoscut prin faptul că a creat o companie de "haine" care a prosperat producînd uniforme pentru SS, Hitler Jugend, SA şi alte compartimente a partidului fascist , deseori cu ajutorul muncii prizonierilor represaţi din Germania interbelica. Vă rog peste o minut să scriţi numele lui.

Răspuns: Hugo Boss

Sursă: http://en.wikipedia.org/wiki/Hugo_Boss

Autor: Sidorcenco Vasile, Echipa Uranium
11. Din traducere din limba more această ţară are semnificaţia de "ţară cu locuitori onorabili". Capitala acestei ţări are temperatura medie în ianuarie +24, iar în iulie + 28. Într-un minut scrieţi denumirea ţării dacă se ştie că Parlamentul '90 din Republica Moldova a semnat primul său act internaţional , un protocol de intenţie anume cu această ţară.

Răspuns: Burkina Faso

Autor: Stanciu Eugen, Echipa Uranium
12. Ce companie Americană a întîlnit un obstacol enorm împingînd produsul său pe piaţa Spaniolă, ştiind că mot-a-mot denumirea produsului în spaniolă înseamnă: "Spînzură-te"

Răspuns: Colagate

Autor: Sidorcenco Vasile, Echipa Uranium
13. Se ştie că X-lor nu le plac Y-ii bolnavi. De asemenea Y-lor nu le palc X-sănătoşi. Dar cine sunt X-ii şi Y

-ii?


Răspuns: Pacienţii şi doctorii

Autor: Ursu Dan, Echipa Uranium
14. El are 2000 de ani şi este de origine chineză. Cu toate acestea, anume el a devenit simbolui

Japoniei în rand cu sakura si geisha. Ierogliful acestuia se intîlneşte în multe denumiri geografice şi

familii japoneze. El reprezintă elementul indispensabil al oricaror ceremonii matrimoniale.Daca v-aţi

dat seama despre ce merge vorba, spuneti într-un minut care a fost initial metoda sa de

preparare, daca se stie ca ea este folosită şi pînă acum de tribul machigenga , Peru, pentru pregătirea

omologului său.Răspuns: fermentarea cu saliva

Autor: Corovai Alisa, Echipa Uranium
15. Citat de Nicolae Iorga "Oamenii l-au închis pe x în y pentru a putea fi ei mai liberi în lume" scrieţi-ne ce este x şi ce este y dacă se ştie ca y are o denumire diferită în majoritatea religiilor lumii , iar despre x Benjamin Francklin scria că "Berea reprezintă dovada că X ne iubeşte şi vrea ca noi să fim fericiţi. Răspuns: Dumnezeu si biserica

Autor: Stanciu Eugen, echipa Uranium


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©azrefs.org 2016
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə