Lehdistötiedote 23 2008
Yüklə 6.3 Kb.
tarix30.04.2016
ölçüsü6.3 Kb.
LEHDISTÖTIEDOTE 23.4.2008                            

 

SPJL:n Suhonen:Poliisihallinto ei pärjää ilman hyvää johtajaa

– Poliisihallinnolla ei ole varaa olla hetkeäkään ilman johtajaa. Siksi on tärkeää, että poliisiylijohtaja Markku Salmisen seuraaja löytyy nopeasti; uuden poliisiylijohtajan pitää astua virkaan heti, kun Salminen siirtyy eläkkeelle, vaatii Suomen Poliisijärjestöjen Liiton puheenjohtaja Yrjö Suhonen.

 

Suhonen ei ota kantaa seuraajan nimeen, mutta edellyttää, että tuleva poliisiylijohtaja osaa ja haluaa tukea muutosten keskellä työtään tekeviä poliiseja ja toimii määrätietoisesti heidän työolojensa ja riittävien resurssien turvaamiseksi. 

– Päättäjien on hyvä muistaa, että vaikka poliisille onkin luvattu lisäresursseja vuonna 2009, tämän vuoden lisätalousarvioon tarvitaan ehdottomasti 6 miljoonaa euroa, jotta työttömänä olevat 300 poliisia voidaan työllistää vuoden 2008 aikana, Suhonen muistutti.

 

85-vuotisjuhliaan viettävän SPJL:n puheenjohtaja kysyy, millä resursseilla sisäisen turvallisuuden ohjelma kyetään toteuttamaan. – Sisäisen turvallisuuden ohjelma on hyvä, mutta se vaatii myös toteuttajia. Mistä ne löytyvät tuottavuusohjelman puristuksessa? Toivottavasti hallintovaliokunnan myönteinen kanta poliisin ja hätäkeskusten henkilöstön asemasta tuottavuusohjelmassa näkyy valiokunnan jäsenten painaessa nappia eduskuntasalissa, Suhonen painotti. Hänen mukaansa tässä yhteydessä ei pidä unohtaa oikeuslaitosten henkilöstöä, joka on tuottavuusohjelman osalta samassa tilanteessa kuin poliisi ja hätäkeskuslaitos. 

85-vuotias juhlii hillitysti

 

SPJL juhlii 85-vuotistaivalta Helsingissä 24.4. Kalastajatorpalla klo 10–12 pidettävässä tilaisuudessa juhlapuheen pitää ministeri Anne Holmlund. Äänessä ovat myös Palkansaajajärjestö Pardian puheenjohtaja Antti Palola, osastopäällikkö Kari Kiesiläinen oikeusministeriöstä ja SPJL:n puheenjohtaja Yrjö Suhonen. 

Puheenjohtaja Suhonen on toimittajien tavattavissa Kalastajatorpalla 23.4. ja 24.4. Sovi mahdollisesta haastattelusta puhelimitse: Yrjö Suhonen 040 541 0028. 

  

Suomen Poliisijärjestöjen Liittoon kuuluu 96 jäsenyhdistystä, joihin on järjestäytynyt lähes 12 500 sisäasiainministeriön ja oikeusministeriön hallinnonaloilla työskentelevää ammattilaista. Liittoon kuuluu mm. poliisimiehiä, poliisilaitosten kansliahenkilökuntaa, oikeushallinnon työntekijöitä ja hätäkeskuslaitoksen henkilöstöä. SPJL on Palkansaajajärjestö Pardian jäsen.


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©azrefs.org 2016
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə