Genre og stil Hvis man skal analysere websites (eller konstruere et site) er det vigtigt at se på begreberne Genre og Stil, da disse kan bruges til at se på de skiftende forventninger hos producenter og modtagere
Yüklə 3.45 Kb.
tarix22.04.2016
ölçüsü3.45 Kb.
Genre og stil
Hvis man skal analysere websites (eller konstruere et site) er det vigtigt at se på begreberne Genre og Stil, da disse kan bruges til at se på de skiftende forventninger hos producenter og modtagere. Der er stor forskel på genre og stil, helt overordnet kan genre kan anskues som fællesskab og stil som det individuelle.

Genre

En genre er en betegnelse for den eller de kategorier som fremstillingsformer inddeles i inden for bl.a. musik, litteratur og film. Genrer har en forventningsgenererende funktion (hvis man ved at man skal se en westernfilm har man nogle forventninger)

- Med genren kan producenter skabe konventionsbestemte forventninger til sit produkt.

Stil

Stil er en betegnelse for en persons eller en gruppes særlig fremtræden eller en bestemt kunstretnings eller tidsperiodes fremstillingsmåde. Stil betegner enkeltobjekter (for eksempel et site) og kan hvis den indsættes i en bestemt kategori indfri eller udfordre forventningerne til genren. Dette kan ske ved at den overholder konventionerne indenfor genren eller hvis den bryder dem.- Med stilen kan en producent differentiere og positionere sig.


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©azrefs.org 2016
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə