Beograd- makedonska 30. Lokal tel/fax +381 11 3373 056; tel. +381 11 3346 194
Yüklə 44.98 Kb.
tarix25.04.2016
ölçüsü44.98 Kb.


TiDA travel
BEOGRAD- MAKEDONSKA 30. LOKAL 3.

TEL/FAX +381 11 3373 056; TEL. +381 11 3346 194

MOB. 063 265 615; 063 287 187

E-mail: tidatravel.bg@gmail.com

Web: www.tidatravel.co.rs

Subagent

_________________________________________________________________________________________BERLIN

Lajpcig – Dresden – Potsdam
7 dana(4 noćenja) - autobusom
Berlin je najveći i glavni grad Nemačke sa 3.4 miliona stanovnika a nastao je još u XII. veku na obalama reka Šprej i Hafel. Nekada simbol razdvajanja dva politička sistema i dva različita sveta, rušenjem Zida postaje simbol spajanja nespojivog - istorijskog i umetničkog duha iskazanog kroz galerije, muzeje, arhitektonske objekte i modernog grada, punog klubova i diskoteka koji će mladima pružiti nezaboravan provod. Grad u čijem se grbu nalazi medved koji je simbol regije i prestižna nagrada na međunarodnom filmskom festivalu, grad Marlene Ditrih, Getea, Šopena, Vagnera, raj za umetnike iz celog sveta bilo u vreme pruskih careva ili u „zlatno doba" 20-ih godina”. Simboli Berlina su Brandenburška kapija sa kipom Viktorije, rimske boginje pobede, u kočiji s četiri konja na Pariskom trgu, Rajhstag koji sa fasadom s iz XIX veka krasi staklena kupola, Muzejsko ostrvo (Museumsinsel) je deo ostrva na reci Špreja, u gradskom centru na kome su: Pergamonski muzej, sa velikom kolekcijom starogrčke i silamske umetnosti i arhitekture, Stari muzej (Altes museum) sa dragocenom egipatskom kolekcijom, Novi muzej u kome se nalaze egipatski artefakti, neandertalske i ostale praistorijske iskopine, kao i deo blaga otkrivenog na ruševinama Troje, Check Point Charlie i mali delovi zida.
POLAZAK 30. oktobar 2012 (povratak 05.novembar 2012)
1. dan (30.10) BEOGRAD – DRESDEN (oko 1050 km) Sastanak u Beogradu na parkingu ispred Sava centra (savska strana) u 17.30 sati. Polazak autobusa u 18.00 sati. Polazak iz Novog Sada u 19.15 ispred železničke stanice (kod lokomotive , iz Subotice u 20.30 sati sa autobuske stanice prekoputa hotela Patria (u pravcu Palića). Prelazak preko srpsko-mađarske granice na Horgošu. Vožnja do Drezdena sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora .

2. dan (31.10) DRESDEN Dolazak u Dresden u prepodnevnim satima. Razgledanje istoriskog jezgra grada peške (bez ulaznica) sa vodičem. Dresden je četvrta po veličini urbana regija u Nemačkoj, posle Berlina, Hamburga i Kelna. Prvi put se pominje kao grad 1206. Zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazivan je Firencom na Elbi. Grad ima mnogo baroknih zdanja: Opera Zemper, Palata Cvinger (u kojoj je 5 muzeja), protestantska Bogorodičina crkva, rimokatolička Dvorska crkva, Rezidencijalna palata (danas državni muzej u okviru koga je čuveni „Zeleni trezor“), palata Tašenberg (danas hotel Kempinski), deo nekadašnih gradskih zidina, Avgustov most. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. .Noćenje

3. dan (01.11) DRESDEN – LAJPCIG – BERLIN (oko 300 km) Doručak. Nastavak putovanja za Lajpcig, najveći grad savezne države Saksonije koji se nalazi oko 100 kilometraa zapadno od Dresdena. Ime grada potiče od slovenske reči Lipsk, što “znači mesto gde rastu lipe”. Obilazak pešice sa vodičem istoriskog jezgra grada: Augustov trg sa univerzitetom iz 1409 godine, gradska većnica iz 1556. godine u renesansnom stilu, Auerbahov podrum- kafana koja otvorena 1525, Crkva Svetog Tome iz 1212. godine, crkva Sv. Nikole iz 1213. godine. Opera, železnička stanica je jedna od najvećih u Evropi. Madler pasaž, Spomenik narodne bitke koji je visok 90 metara, je podignut u spomen Lajpciške bitke iz 1813. godine. odakle se pruža spektakularan pogled. Slobodno vreme I nastavk puta do Berlina. Dolazak u Berlin u poslepodnevnim satima.. Smeštaj u hotel. Noćnje.

4. dan (02.11) BERLIN– TROPICAL ISLAND–BERLIN (oko 140 km) Doručak. Razgledanje grada sa vodičem, autobusom: letnja palata kraljice Sofije, zgrada Nemačke opere, crkva cara Vilhelma, panorama glavne trgovačke ulice - Kurfurstendam, spomenik boginje pobede - Zlatna Elza, nova železnička stanica i Trg Vašington, Nemački parlament koji se nalazi u zgradi bivšeg Rajhstaga, Brandenburška kapija, istorijska ulica “Unter den Linden”, spomenik Fridrihu Velikom, ostaci Berlinskog zida, TV-kula, Berlinska katedrala, Trg Aleksandar sa crkvom Sv.Marije iz XIII veka, Crvena gradska većnica, Neptunova fontana, Trg 18. marta , “Checkpoint Charlie”, Trg Potsdam. Fakultativni odlazak na „Tropical island“ – predstavlja najveći zatvoreni prostor sa tropskom klimom. Ovaj hangar veličine 66 000 m2 sa temperaturama veštačkog mora od 28 stepeni a vazduha 26. Ovaj objekat sa mnogim sadržajima kao: plaže, bazeni, tobogani, tropska šuma, „Bali“ laguna, tereni za mini golf, kafei, restorani, prodavnice jeste velika turistička atrakcija. Povratak u Berlin. Noćenje.

5. dan (03.11) BERLIN – POTSDAM – BERLIN(oko 70 km) Doručak. Fakultativni obilazak Potsdama, sa vodičem. Glavni grad pokrajine Brandenburg i glavni grad pruskih kraljeva Fridriha I i Fridriha II, zvanog Veliki. Sa svojim dvorcima i parkovima proglašen je delom svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a: Stara pijaca na trgu scrkvom Sv. Nikole iz 1828 i gradskom većnicom iz XVII veka, Brandenburška kapija (Postdamska) iz 1770 godine, crkva Sv.Petra i Pavla iz 1870. godine, Ruski kvart Aleksandrovka sa ruskom pravoslavnom crkvom Aleksandar Nevski napravljena je 1826. za članove ruskog hora. Holandski kvart zidan je u periodu od 1734-42. za holandske zanatlije, Švajcarske kuće su iz XIX veka, Park Sansuči ima površnu od 287 hektara i letnjikovac Fridriha Velikog iz 1747. godine. Nova palata u baroknom stilu je iz 1769, Oranžerija u neorenesansnom stilu je iz 1864, Šarlotenhof zamak je jedan od najvećih radova K. F. Šinkela iz 1829. godine. Sesilienhof je palata gde je održana konferencija Čerčil, Staljin, Truman od 17. jula do 02. augusta 1945 godine. Most Glinke na reci Havel je tokom rata bio granični prelaz do 18. novembra 1989 godine.Tu je obavljena čuvena velika razmena špijuna 11. februara 1986 godine. Povratak u Berlin. Noćenje.

6. dan (04.11) BERLINBEOGRAD (oko 1250 km) Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska za Beograd. Fakultativna poseta Ostrvu muzeja sa obilaskom muzeja Pergamon i Egipatskog muzeja. Pergamon je poznat po izuzetno bogatoj kolekciji antikviteta iz perioda antičke Grčke, Bliskog istoka i Islamske kulture. Biseri kolekcije su Ištarina kapija koja je krasila ulaz grada Vavilona a koja datira iz 580. godine p.n.e. Zatim su tu rekonstruisani i u prirodnoj veličini postavljeni oltar grada Pergamona i ulaz u pijacu antičkog grada Mileta. U muzeju se još nalaze neki od najznačajnijih eksponata drevnih civilizacija Vavilona, Persije i Asirije. Potom se obilazi Egipatski muzej gde se nalazi veliki broj artefakata iz doba egipatskog Novog Kraljevstva i svakako jedan od najpoznatijih- bista kraljice Nefertiti. Polazak za Beograd u večernjim satima. Noćna vožnja sa kraćim odmorima kroz Nemačku, Češku , Slovačku i Mađarsku.

7. dan (05.11) BEOGRAD Prelazak mađarsko-srpske granice kod Horgoša. Vožnja kroz Srbiju.Dolazak u Beograd u podnevnim satima.
CENA PUTOVANJA PO OSOBI : 233 evra

Doplata za jednokrevetnu sobu : 100 evra


U cenu putovanja je uračunato: Autobuski prevoz na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja); 4 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu sa tri zvezdice u Pragu; razgledanje Praga sa vodičem; usluge lokalnog vodiča na našem jeziku: usluge vodiča grupe za sve vreme putovanja; troškove organizacije putovanja.
U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti; individualni troškovi putnika.
USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za Bance Intese na dan uplate.

Rezervacija se vrši i potvrđuje uplatom 30% ukupne cene aranžmana (bez doplata) a preostali

iznos najkasnije 10 dana pre polaska, (agencija nije dužna da primi (u autobus, voz ili avion na prevoz kao ni u hotel/vilu) stranku koja nije isplatila aranžman u celosti

Platnim karticama - Visa, Visa Electron, Master Card, Maestro, Dinacard

Namenski kredit EFG Banke do 12. mesecnih rata. Kredit se odobrava u Tida travel poslovniciSMEŠTAJ :

Leonardo Hotel Freital, kategorije tri zvezdice, Am langen Rain 15-17, Freital (Drezden), tel +49351648900

www.leonardo-hotels.com. Hotel se nalazi na liniji gradskog prevoza 11 km daleko od centra grada. Ima recepciju, aperitiv bar, restoran. Sobe su dvokrevetne (pušačke i nepušačke) sa kupatilom, standardno opremljene sa telefonom, televizorom, fenom. Doručak – samoposluživanje (izbor više jela).

Best Western Euro Hotel Berlin, kategorije tri zvezdice, Sonnenallee 6/ Ecke Hermannplatz, Berlin,tel +4930613820

www.euro-hotel.net Hotel se nalazi na liniji gradskog prevoza. Ima recepciju, aperitiv bar, restoran. Sobe su dvokrevetne (pušačke i nepušačke) sa kupatilom, standardno opremljene sa telefonom, televizorom, fenom. Doručak – samoposluživanje (izbor više jela).

Filip travel zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelima kategorije najmnaje tri zvezdiceFAKULTATIVNI IZLETI (Prijave prilikom rezervacije a uplate na licu mesta):

● Potsdam – 25 evra (transfer, vodič, izlet traje 4 sata)

● Tropical Island - 35 evra (transfer, rezervacija, ulaznica za 4 sata, vodič)

● Fakultativna poseta Ostrvu muzejaPotrebno je najmanje 30 prijavljenih učesnika za realizaciju ovih izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanu cenu koju putnici nisu u obavezi da prihvate. Organizator izleta zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom.

Važne napomene za putovanje
● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je deset dana pre polaska na put ili do popune mesta.
● Potrebno je najmanje 45 putnika za realizaciju ovog putovanja.
● Uz blagovremeni upit u poslovnicama agencije, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama.
● Organizator putovanja pravi raspored mesta za sedenje u autobusu imajući u vidu potrebe starijih lica, porodica sa malom decom, i pojedinih kategorija putnika prema redu prijavljivanja.
● Agencija preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama agencije moguće je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača Delta Generali koja pokriva u slučaju potrebe, troškove lečenja i bolničke troškove do 35.000 evra, samo za putnike državljane Republike Srbije (starosti od 6 meseci do 80 godina) i koji u roku od 48 sati od napravljene rezervacije dostave kopiju pasoša, u protivnim smtara se da putnici ne žele putno osiguranje.
www.zamek-hluboka.eu, www.ckrumlov.info, www.dresden.de, http://www.prague.cz

OPŠTE NAPOMENE
● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa zavisno od prilika na licu mesta.
● Za putnike sa crvenim srpskim pasošem nije potrebna viza ali se preporučuje putnicima da se na sajtu Evropske unije u Srbiji www.evropa.rs informišu o uslovima za ulazak u zemlje EU.
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje (minimalan broj putnika je 45).
● Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa.
● Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Agencija ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Organizator putovanja Filip Travel ima licencu OTP 196/2010 izdatu 10. februara 2010 od strane Ministarstva turizma Republike Srbije.


Pun naziv: TIDA TRAVEL Drustvo za turizam d.o.o. Beograd-Stari Grad

Skraćeni naziv: TIDA TRAVEL d.o.o. Beograd; Matični broj: 20808390 PIB: 107465336

Licenca pod brojem OTP 19/2012

zavedena u APR – Registrator turizma od 01.04.2012.

TIDA TRAVEL d.o.o. član je internacionalnih udruzenja IATA i AMADEUS

Banca INTESA racun br. 160-368077-93

Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©azrefs.org 2016
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə