Aksentvzw vgc be Wat doet Aksent vzw?
Yüklə 13.41 Kb.
tarix24.04.2016
ölçüsü13.41 Kb.


Stage lopen bij Aksent vzw

2013-2014
aksentvzw.vgc.be
Wat doet Aksent vzw?
AKSENT vzw creëert kansen voor specifieke doelgroepen om hun maatschappelijke en sociale betrokkenheid te verhogen. Hiertoe biedt AKSENT vzw enerzijds opleiding en werkervaring aan personen met beperkte kansen op de arbeidsmarkt teneinde hun tewerkstellingsmogelijkheden te vergroten. Anderzijds organiseert AKSENT vzw ondersteunende initiatieven opdat ouderen en hulpbehoevenden kwaliteitsvol, zelfstandig en bijgevolg langer thuis kunnen blijven wonen.
Aksent vzw is actief in twee dienstencentra, waarvan één in Schaarbeek en een centrum in Evere. In deze dienstencentra kunnen ouderen uit de buurt tijdens de week op elk moment van de dag langskomen. Men kan er gezellig een kopje koffie drinken, een beetje babbelen, de krant lezen, wat tv kijken, ... Daarnaast biedt Aksent vzw ook heel wat activiteiten aan voor ouderen en dit aan zeer lage tarieven. Er wordt onderscheid gemaakt tussen 4 soorten van activiteiten:


 • Informatieve activiteiten
  bv. infonamiddag omtrent de verkiezingen, grieppreventie, zelfverdediging, ...

 • Recreatieve activiteiten
  bv. maaltijden, excursies, museumbezoek, filmvoorstelling, dansnamiddag, ...

 • Vormende activiteiten
  bv. kooklessen, Nederlandse les, computerles, gym, ...

 • Specifieke activiteiten
  bv. kofferproject voor allochtone ouderen, ramadamontbijt, ...

Naast het organiseren van activiteiten heeft Aksentvzw ook een belangrijke informatieve functie voor ouderen in de buurt. Zo wil men ouderen bijstaan wanneer ze vragen hebben over hulp aan huis of begeleiding bij specifieke problemen. Aksent vzw wil ouderen helpen bij het zoeken naar gerichte informatie en hen bij dit proces begeleiden zodat gewerkt kan worden aan een kwaliteitsvolle oplossing en dit in samenspraak met de oudere.


Aksent vzw biedt eveneens Aanvullende Thuishulp in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zodat hulpbehoevenden zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. Volgende diensten aan sociale tarieven worden aangeboden;

 • grote eenmalige opdrachten, bijvoorbeeld hulp bij een grote schoonmaak, bij het opruimen van de zolder of de kelder, het in- en uitpakken voor een verhuis...

 • kortstondige en kleine opdrachten, bijvoorbeeld oppas, poetshulp, boodschappen, wassen en strijken,.wanneer de persoon die je hier anders mee helpt tijdelijk niet beschikbaar is

 • als tussenoplossing, wanneer je bijvoorbeeld bij een andere organisatie op de wachtlijst staat

 • specifieke vragen in de thuishulpsfeer, bijvoorbeeld om een huisdier te verzorgen wanneer de eigenaar opgenomen is in het ziekenhuis, om met de hond te gaan wandelen wanneer het baasje daartoe niet meer in staat is, om nieuwe overgordijnen aan te haken, ...Stageopdracht(en) bij Aksent vzw
- Voorbereiding, uitvoering en verwerking van een tevredenheidsbevraging bij de klanten van de dienst Aanvullende Thuishulp (een 40-tal) en bij de klanten van de dienstencentra in Schaarbeek en Evere (samen een 300-tal) tijdens de periode september-december 2013. Dit kleinschalig onderzoek voer je samen uit met de centrumleidster, en de verantwoordelijke van de dienst ATH, ondersteund door de administratie.

- Ondersteunen van de huidige werking van de dienstencentra en mogelijkheid tot zelfstandig uitwerken van een project “bien-être” voor de klanten van het dienstencentrum.


Jouw profiel


 • Je neemt graag initiatief en je bent ondernemend.

 • Je hebt een hart voor Brussel.

 • Je denkt creatief en vernieuwend.

 • Je bent perfect Nederlandstalig en je hebt een goede kennis van het gesproken Frans.

 • Je handelt klantgericht en je hebt interesse in de zorgsector.


Ben je geïnteresseerd?
Aksent vzw biedt jou een boeiende werkomgeving in een dynamische en uitdagende wijk in hartje Brussel, namelijk de Brabantswijk. Één van de medewerkers van Aksent vzw zal jou tijdens je stage begeleiden en fungeren als aanspreekpersoon.
Geef zo snel mogelijk een seintje en dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek!
Contactpersoon : Daisy Scholts, coordinator@aksentvzw.be of Lien Raes, centrumleidster lien@aksentvzw.be

Aksent VZW Aksent VZW

Liedtsstraat 27 – 29 Ondernemingsnummer: 872.035.443 Vredeplein 13

1030 Schaarbeek http://aksentvzw.vgc.be 1140 Evere

02 240 71 90 02 245 77 90


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©azrefs.org 2016
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə