Διάστικτες μορφές της Αλόης Βέρα πολλές φορές αναφέρονται ως Αλόη Βέρα ποικ. Chinensis
Yüklə 98.37 Kb.
tarix26.04.2016
ölçüsü98.37 Kb.


ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ

ΤΑΞΗ Α΄ ΤΜΗΜΑ 1.

ΣΧ. ΕΤΟΣ 2010-2011

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

<<ΑΛΟΗ ΒΕΡΑ>>

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

<<ΜΑΡΙΑ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΑΚΟΚΕΦΑΛΟΥ>>

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 02/05/2011

Η αλόη βέρα, επίσης γνωστή ως φαρμακευτική αλόη, είναι ένα είδος εύχυμου φυτού που κατά πάσα πιθανότητα κατάγεται από τη Βόρεια Αφρική, τις Κανάριους Νήσους και το Πράσινο Ακρωτήρι. Η αλόη βέρα μεγαλώνει σε άνυδρα κλίματα και συναντάται ευρέως στην Αφρική και άλλες άνυδρες περιοχές. Το είδος είναι γνωστό για τη χρήση του σε εναλλακτικές θεραπείες με χρήση φυτών. Πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν γίνει για τη χρήση της, καποιες όμως έρχονται σε αντίθεση με άλλες. Παρά τις αντιθέσεις αυτές, υπάρχουν στοιχεία ότι εκχυλίσματα της αλόης βέρα μπορεί να είναι χρήσιμα στην περιποίηση για επούλωση πληγών και εγκαυμάτων, αλλά και για την αντιμετώπιση του διαβήτη και αυξημένων λιπιδίων στο αίμα. Αυτές οι θετικές επιπτώσεις θεωρούνται ότι οφείλονται στην παρουσία στοιχείων όπως πολυσακχαρίτες, ανθρακινόνη και λεκτίνες.

Μορφή

Η αλόη βέρα είναι ένα εύχυμο φυτό που φτάνει γύρω στα 60 έως 100 εκ. σε ύψος. Τα φύλλα είναι παχιά και σαρκώδη, πράσινα προς το πρασινο-γκρι, με ορισμένες ποικιλίες να εμφανίζουν λευκά στίγματα στις επιφάνειες των φύλλων. Το περίγραμμα των φύλλων έχει μικρά λευκά αγκάθια. Βγάζει άνθη το καλοκαίρι, τα οποία κρέμονται από ένα και μόνο βλαστό που φτάνει τα 90 εκ. σε ύψος. Τα άνθη έχουν σωληνοειδή μορφή, με κίτρινη στεφάνη που φτάνει γύρω στα 2 έως 3 εκ.

Ταξινόμηση και Ετυμολογία

Διάστικτες μορφές της Αλόης Βέρα πολλές φορές αναφέρονται ως Αλόη Βέρα ποικ. Chinensis.

Το είδος διαθέτει μια σειρά από συνώνυμα: Αλόη Barbadensis Miller, αλόη Indica αλόη Royle, αλόη Perfoliata L. ποικ. Vera και αλόη Vulgaris Lam. καθώς και κοινές ονομασίες, συμπεριλαμβανομένων των: κινέζικη αλόη, ινδική αλόη, αληθινή αλόη, αλόη των Μπαρμπάντος, το φυτό των πρώτων βοηθειών. Το όνομα vera του γένους σημαίνει αληθές ή γνήσιο.Ορισμένα συγγράμματα αναγνωρίζουν τη μορφή της αλόης βέρα με τα λευκά στίγματα ως Aloe Vera ποικ. Chinensis, ωστόσο, τα είδη ποικίλλουν όσον αφορά τις κηλίδες στα φύλλα και έχει προταθεί ότι η διάστικτη μορφή της αλόης βέρα μπορεί να ανήκει στο ίδιο γένος με την Aloe Massawana. Το είδος περιγράφηκε αρχικά από τον Κάρολο Λινναίο το 1753 ως Aloe Perfoliata ποικιλία Vera και έχει περιγραφεί και πάλι από το Nicolaas Laurens Burman ως Aloe Vera στο βιβλίο Flora Indica την 6η Απριλίου 1768 και ως Aloe Barbadensis από το Philip Miller περίπου δέκα ημέρες μετά τον Burman στο βιβλίο Gardener's Dictionary.

Τεχνικές με βάση τη σύγκριση του DNA υποδηλώνουν ότι η αλόη βέρα συνδέεται στενά με την Aloe Perryi, ένα είδος που είναι ενδημικό στην Υεμένη. Παρομοίως, η σύγκριση του DNA χλωροπλαστών παραπέμπει στο ότι η αλόη βέρα συνδέεται στενά με τις Aloe Forbesii, Aloe Inermis, Aloe Scobinifolia, Aloe Sinkatana και το Aloe Striata. Εκτός από το νοτιοαφρικανικό είδος, την Aloe Striata, τα είδη αυτά της αλόης, απαντώνται στη Socotra (Υεμένη), στη Σομαλία και στο Σουδάν. Η έλλειψη προφανών φυσικό πληθυσμών των ειδών έχει οδηγήσει ορισμένους ερευνητές να προτείνουν ότι η αλόη βέρα ίσως είναι υβριδικής καταγωγής.

Ιστορικά στοιχεία

Οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν την αλόη βέρα για τη θεραπεία πληγών. Κατά το Μεσαίωνα, το κίτρινο υγρό που βρίσκεται μέσα στα φύλλα χρησιμοποιούταν ως καθαρτικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επεξεργασμένη αλόη που περιέχει αλοΐνη χρησιμοποιείται γενικά ως καθαρτικό, ενώ ο επεξεργασμένος χυμός από αλόη βέρα δεν περιέχει συνήθως σημαντικές ποσότητες αλοΐνης.Χρήσεις

Διάκριση μεταξύ της αλοΐνης και του ζελέ του φυτού

Η αλόη βέρα όταν τεμαχιστεί εκκρίνει δύο υγρά, τα οποία έχουν διαφορετικές επιδράσεις και ιδιότητες. Ο κιτρινο-πράσινος χυμός ο οποίος ως επί το πλείστον εκκρίνεται όταν κοπεί η πράσινη επιφάνεια του φύλλου είναι ερεθιστικός. Αυτός περιέχει την αλοΐνη η οποία έχει όμοια σύνθεση με το κόμμι. Από την άλλη, το διαφανές υγρό που εκκρίνεται από το εσωτερικό του φύλλου, είτε αυτό τεμαχιστεί ή συνθλιβεί, είναι καταπραϋντικό και λέγεται ότι βοηθά στην επούλωση.

Ιατρικές Χρήσεις

Η αλόη βέρα χρησιμοποιείται στον τομέα της εναλλακτικής ιατρικής και στις οικιακής χρήσης πρώτες βοήθειες. Τόσο ο ημιδιαφανής εσωτερικός πολτός (ζελέ) όσο και η κίτρινη ρητινοειδής αλοΐνη χρησιμοποιούνται εξωτερικά για να ανακουφίσουν το δέρμα από τραυματισμούς και δερματικές δυσφορίες. Ως φυτοθεραπεία, ο χυμός της αλόη βέρα συνήθως πίνεται για την ανακούφιση από δυσφορία του πεπτικού συστήματος (καούρες). Κάποια σύγχρονη έρευνα προτείνει ότι η αλόη βέρα ενδέχεται να επιβραδύνει σημαντικά την επούλωση μιας πληγής σε σύγκριση με τους συνηθισμένους τρόπους θεραπείας.[εκκρεμεί παραπομπή] Άλλες αξιολογήσεις σε τυχαίες και ελεγχόμενες κλινικές δοκιμές δεν έχουν παράσχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο ότι η αλόη βέρα έχει κάποιο ισχυρό φαρμακευτικό αποτέλεσμα.

Σήμερα, η αλόη βέρα χρησιμοποιείται εσωτερικά και εξωτερικά από τον άνθρωπο. Το ζελέ που βρίσκεται στα φύλλα χρησιμοποιείται για την ανακούφιση μικρής σπουδαιότητας εγκαύματα, πληγές, και διάφορες δερματικές παθήσεις, όπως το έκζεμα και η δερματοφύτωση. Ο χυμός χρησιμοποιείται για να αντιμετωπίσει μια ποικιλία των παθήσεων του πεπτικού συστήματος. Η εναλλακτική ιατρική με τη χρήση αυτή φυτών για θεραπεία ήταν δημοφιλής στη δεκαετία του 1950, σε πολλές δυτικές χώρες. Οι ευεργετικές ιδιότητες από τη χρήση του ζελέ είναι σχεδόν άμεσες και, επίσης, προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο πάνω στις πληγές που λέγεται ότι μειώνει την πιθανότητα μόλυνσης.

Έχουν γίνει πολύ λίγες μελέτες σχετικά με πιθανά οφέλη του ζελέ της αλόης βέρα με εσωτερική χρήση. Συστατικά της αλόης βέρα ενδέχεται να εμποδίζουν την ανάπτυξη όγκων. Υπήρξαν ορισμένες μελέτες σε ζώα που δείχνουν ότι το εκχύλισμα της αλόης βέρα έχει σημαντικές αντιυπεργλυκαιμικές ιδιότητες και μπορεί να είναι χρήσιμο για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου Β. Οι μελέτες αυτές δεν έχουν εφαρμοστεί σε ανθρώπουςΤα οφέλη της αλόης βέρα για την υγεία μας είναι πολλά και εκπληκτικά. Εντάσσοντας την aloe vera στην καθημερινή μας διατροφή --η οποία αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα της υγείας μας-- και στη προσωπική μας φροντίδα και περιποίηση είναι ένας πολύ καλός φυσικός τρόπος για να βελτιωθεί η υγεία του σώματός και του νου μας και να νιώθουμε ευεξία.

Όταν νιώθουμε καλά και είμαστε υγιείς (νοῦς ὑγιὴς ἐν σώματι ὑγιεῖ),

αποφεύγουμε τις συχνές επισκέψεις στο γιατρό,

αποκτούμε θετική ενέργεια,

βελτιώνεται η εξωτερική μας εμφάνισή και εικόνα!

Και αυτό είναι πολύ εύκολα προφανές και από τους άλλους.


Τα μοναδικά, ωφέλιμα για την υγεία μας συστατικά της αλόης βέρα αποδεικνύουν ότι αυτό το φυσικό διατροφικό συμπλήρωμα είναι απολύτως απαραίτητο καθημερινά στην σημερινή --αν μη τι άλλο, φτωχή σε υγιεινά θρεπτικά συστατικά-- διατροφή μας.


Είναι δε, αξιοσημείωτο ότι η βιομηχανία υγείας και ευεξίας θεωρεί τα προϊόντα από aloe vera ως τα σημαντικότερα για την ανάπτυξή της στην δεκαετία 2010 - 2020.


Ακολουθεί βίντεο:

http://www.youtube.com/watch?v=N0NH64vpOvo&feature=player_embedded

Διατροφή και οφέλη για την υγεία

Οι καθημερινές διατροφικές συνήθειες στις οποίες περιλαμβάνεται ο χυμός αλόης βέρα και άλλα φυσικά συμπληρώματα διατροφής, συνεισφέρουν τα μέγιστα στο πόσο υγιείς φαινόμαστε και αισθανόμαστε. Υπάρχει ισχυρή σχέση μεταξύ υγιεινών διατροφικών συνηθειών, νεανικής εμφάνισης και καλύτερης διαβίωσης για πάντα.


Η σωστή απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και η αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό μας είναι υψίστης σημασίας για τη διατήρηση της υγείας του σώματός μας, νεανικής εμφάνισης και υψηλών επιπέδων ενέργειας.

Αυτό επιτυγχάνεται με την ορθή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Οι ήπια καθαρτικές, βοηθητικές στην δυσκοιλιότητα, ή και αντιστρόφως ευεργετικά ρυθμιστικές για την ευκοιλιότητα ιδιότητες της aloe vera --προσαρμοστικές ιδιότητες της αλόης-- είναι ευεργετικές για τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Ένα υγιές πεπτικό σύστημα, που υποστηρίζεται από την aloe vera, απορροφά καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά, αποβάλει όλα τα βλαβερά στοιχεία, ευνοώντας έτσι την υγεία ολόκληρου του σώματός μας.

Όταν ο οργανισμός μας είναι υγιής, αυτό επηρεάζει θετικά τις σκέψεις και τις πράξεις μας. Και έτσι απολαμβάνουμε αποτελέσματα θετικών ενεργειών και καλύτερη διαβίωση για πάντα.

Aloe Vera και ανοσοποιητικό σύστημα

Ο πόσιμος χυμός αλόης βέρα έχει φυσικές αποτοξινοτικές ιδιότητες, οι οποίες καθαρίζουν το πεπτικό και το κυκλοφορικό σύστημα. Η βελτίωση της απορρόφησης θρεπτικών συστατικών έχει συνδεθεί με την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και την διατροφή του οργανισμού σε κυτταρικό επίπεδο.

Το υγιές, πλούσιο σε οξυγόνο αίμα παρέχει πιο αποτελεσματικά τα θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα. Τα υγιή κύτταρα είναι φυσιολογικό να μας κάνουν να φαινόμαστε νεότεροι. Επίσης είναι καταλληλότερα για να καταπολεμούν τις λοιμώξεις. Η aloe vera εξοντώνει φυσικά τα βακτήρια του σώματος και οι αναζωογονητικές της ιδιότητες εργάζονται από μέσα προς τα έξω.Aloe Vera και Αντιγηραντικές Ιδιότητες


Η δράση των αντιγηραντικών προϊόντων αυξάνεται, όταν έχουν και τη προστιθέμενη υποστήριξη της aloe vera να ενεργεί από το εσωτερικό.


Έτσι η aloe vera μπορεί να ενεργήσει σε κυτταρικό επίπεδο, τρέφοντας και αναδομώντας τα κύτταρα και να αποδώσει άριστα αποτελέσματα στη σφαιρική προσέγγιση της φροντίδας του δέρματος.Τοπική χρήση της Aloe Vera

Ας μην ξεχνάμε, ότι η aloe vera ενδείκνυται για τοπική χρήση. Το ζελέ από τα φύλλα της αλόης είναι ιδανικό για την φροντίδα εγκαυμάτων, μικρών τραυμάτων, αμυχών, για την ανακούφιση συμπτωμάτων δερματικών παθήσεων και έχει αναζωογονητική δράση στην επιδερμίδα.

Τοπικά προϊόντα φροντίδας του δέρματος και προσωπικής περιποίησης που περιέχουν aloe vera είναι πάρα πολύ αποτελεσματικά.
Μπορούμε να απολαύσουμε πολύ εύκολα τα οφέλη για την υγεία μας από την αλόη βέρα και τα αποτελέσματα να είναι άμεσα αναγνωρίσιμα στην εμφάνισή μας, την θετική μας ενέργεια και το επίπεδο υγιεινής διαβίωσής μας, απλώς προσθέτοντάς --ή αντικαθιστώντας άλλα προϊόντα με-- προϊόντα αλόης στην καθημερινή μας διατροφή και περιποίηση.

Συμβουλή: Οπωσδήποτε πρέπει να αναζητάμε και να εμπιστευόμαστε για την αγορά προϊόντων αλόης, εταιρείες που παράγουν προϊόντα από σταθεροποιημένη αλόη βέρα Barbadensis Miller.Aloe Vera και Οικονομικά Οφέλη

Υπάρχουν και άλλα οφέλη από τη χρήση της aloe vera, που βοηθούν την επαγγελματική μας αποκατάσταση και οικονομική μας ανεξαρτησία.Οφέλη της Αλόης Βέρα - Κυριότερες Σελίδες

Οφέλη της υγείας από την αλόη βέρα - Health Benefits Of Aloe Vera

Υπάρχουν πολλά οφέλη για την υγεία μας από την αλόη βέρα, είτε την χρησιμοποιήσουμε τοπικά είτε ως συμπλήρωμα διατροφής. Χρησιμοποιώντας αυτήν την θρεπτική ουσία σε συνδυασμό με τη γύρη των μελισσών, είναι το ιδανικότερο για βέλτιστα αποτελέσματα.Χυμός αλόης βέρα - Aloe Vera Juice

Ο χυμός αλόης βέρα είναι ένα από τα πιο απαραίτητα εφόδια για να αντεπεξέλθουμε στο σημερινό ανθυγιεινό τρόπο ζωής. Τα οφέλη είναι άφθονα και περιλαμβάνουν αποτοξίνωση, ενδυνάμωση, διαχείριση βάρους και αντιγηραντικές ιδιότητες.

Αγνό ζελέ αλόης βέρα - Pure Aloe Vera Gel


Το αγνό ζελέ αλόης βέρα έχει πολλές ιδιότητες και απευθύνεται στα συνειδητοποιημένα με την υγεία τους άτομα. Μπορείτε να έχετε πολλαπλά οφέλη χρησιμοποιώντας την αλόη σ' αυτήν την γνήσια μορφή της.


Χρήσεις της αλόης βέρα - Aloe Vera Uses

Υπάρχουν πολλές χρήσεις της αλόης βέρα και οι άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτό το φυτικό εκχύλισμα για αιώνες. Διαβάστε σ΄αυτήν την σελίδα τις πιο κοινές χρήσεις του εν λόγω φυτού θαύματος.

Αλόη βέρα για την περιποίηση του δέρματος - Aloe Vera Skin Care

Τα προϊόντα φροντίδας του δέρματος με αλόη βέρα, έχουν να προσφέρουν πολλά. Οι μοναδικές επουλωτικές και αναγεννητικές ιδιότητες του ζελέ από τα φύλλα αυτού του φυτού αποδίδουν άριστα αποτελέσματα.
Περιποίηση Προσώπου - Face Skin Care

Η περιποίηση του δέρματος του προσώπου κατά κανόνα συνδέεται με τις γυναίκες, ωστόσο, πολλοί άντρες επίσης την υιοθετούν στην καθημερινή τους περιποίηση. Τα φυσικά, φυτικά προϊόντα είναι ιδανικά και για τα δύο φύλα.

Αντιγηραντικα καλλυντικά προσωπικής φροντίδας - Antiaging Personal Care Cosmetic

Η σωστή επιλογή αντιγηραντικών καλλυντικών προϊόντων προσωπικής φροντίδας μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Τα φυσικά καλλυντικά προϊόντα με αλόη βέρα για την προσωπική φροντίδα είναι πολύ αποτελεσματικά και συμβάλλουν στην συνολική μας υγεία.
Αντι-γήρανση του δέρματος του Προσώπου - Face Skin Anti Aging

Ανάμεσα στις μεγαλύτερες ανησυχίες για την αντι-γήρανση του δέρματος του προσώπου είναι οι ρυτίδες. Ωστόσο, αυτές είναι μόνο ένα μέρος της διαδικασίας της γήρανσης που πρέπει να αντιμετωπιστεί.Συμπληρώματα διατροφής για απώλεια βάρους - Nutritional Supplements for Weight LossΤα συμπληρώματα διατροφής για απώλεια βάρους αυξάνουν την δράση τους, εφόσον προστεθεί υποστήριξη από την αλόη και κίνητρο από εμάς. Φυσικά προϊόντα διαχείρισης βάρους με αλόη βέρα προσφέρουν μέγιστα αποτελέσματα.

Η γνωριμία μου με την Αλόη Βέρα έγινε από ένα φίλο του πατέρα μου ο οποίος του πρότεινε να την χρησιμοποιήσει σε ένα έγκαυμα , αρκετά μεγάλο , που είχε στο χέρι του από κάψιμο.

Μετά από 2 περίπου εβδομάδες η πληγή από το χέρι είχε φύγει και είχε επανέλθει στην αρχική κατάσταση χωρίς το παραμικρό σημάδι.

Το χρησιμοποιούμε για επούλωση τραυμάτων και εγκαυμάτων. Αλλά και για την ανακούφιση από στομαχικές διαταραχές όπως καούρες και δυσκοιλιότητα .

Το καλλιεργούμε στην βεράντα μας και καθώς είναι φυτό πολυετές κάνουμε χρήση του όλο το χρόνο.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ:

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BB%CF%8C%CE%B7_%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%B1

http://www.aloeverachangeslives.com/AloeVeraBenefits-Gr.html#el


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©azrefs.org 2016
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə